Kaj je Dars dobil za več kot četrt milijona evrov od avstrijskega upravljavca avtocest?

Dars je na razpisu za vzpostavitev sistema elektronskih vinjet izbral slovaško podjetje Skytoll, katerega priporočila so vprašljiva. Pri pripravi razpisa je Darsu pomagal avstrijski Asfinag, s katerim so podpisali pogodbo v višini 274. 500 evrov.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

S pogodbo bi Asfinag Darsu dobavil izvorno razpisno dokumentacijo v nemškem jeziku, dobili bi tudi prevedeno razpisno dokumentacijo in svetovanje. Strokovnjaki se sprašujejo, zakaj je Dars za pridobitev tega, sicer javno objavljenega dokumenta, odštel toliko denarja.

Če bi iskali to dokumentacijo, nekakšno matrico načrta, da bi videli, kako je strukturirana, kako so ubesedene tehnične in funkcionalne zahteve, bi jo tudi našli. Vodstvi obeh podjetij sta imeli in še imata tesne stike,” je opozoril Michael Bibaritsch, nekdanji svetovalec Darsa in strokovnjak za cestninjenje.

Z Darsa so za TV Slovenija sporočili, da so prejeli razpisno dokumentacijo, ki je bila v Avstriji uporabljena za njihov razpis. Na Darsu so celotno dokumentacijo pregledali in pri pripravi domačega javnega razpisa upoštevali dele, ki so bili smiselni za slovenski primer, predvsem del, ki se

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav