Kaj ostaja odprto, kaj se zapira?

V soboto se začne novo večje zaprtje dejavnosti po državi, ki bo trajalo predvidoma teden dni. Zapirajo se gostinske, trgovske in druge storitvene dejavnosti, razen številnih izjem.


Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Skokovita rast okužb v zadnjem času je žal zahtevala zaostritev ukrepov. Z željo in ciljem, da gospodarstvo čim dlje ohranimo pri življenju, smo ukrepe zaostrovali postopno, vsak dan in s posluhom za zdravstvo na eni strani in gospodarstvo na drugi,” je na vladni novinarski konferenci pojasnil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Naštel je, da bodo od sobote začasno zaprti nastanitveni obrati, igralnice, gostinski obrati, frizerski in kozmetični saloni, centri dobrega počutja, bazeni, kinematografi, kulturne ustanove, fitnesi, avtopralnice in podobno.

Katere izjeme bodo veljale?

Izjema so prodajalne, ki prodajajo predvsem živila, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne ter prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, drogerije, tržnice, prodajalne s hrano za živali, prodajalne s programom za vrt in kmetijstvo, drevesnice

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav