Kaj vse je vključeno v projekt prenove jeseniške železniške postaje?

“Menimo, da je to neka nova realnost na trgu in to narekujejo tržne razmere v Sloveniji, Evropi ter po svetu,” je več kot 30 milijonov evrov višje ponudbe gradbenih podjetij za prenovo jeseniške železniške postaje komentiral Dejan Jurkovič z DRI-ja.


Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Prenova jeseniške železniške postaje, ki bi jo ponudniki gradbenih del izvedli za zneske od 170 do 180 milijonov evrov, je zaradi visoke cene deležna velika pozornosti javnosti, še posebej glede na precej dejavno tradicijo podpisovanja aneksov za dodatne zneske pri državnih infrastrukturnih projektih.

Tudi ocena vrednosti projekta je v slabih dveh letih močno narasla, saj je sprva vrednost projekta, ki ga bo sofinanciral EU, kot so poročali mediji, znašala dobrih 81 milijonov evrov. Nato se je vrednost projekta pred razpisom za izvajalca gradbenih del povzpela na 126 milijonov evrov oz. 45 milijonov evrov več.

Marko Movrin z državne Družbe za razvoj infrastrukture (DRI) je na novinarski konferenci ob predstavitvi projekta na Jesenicah pojasnil, da se je ocenjena vrednost projekta nato še dvignila

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav