Koalicijska pogodba: V OZS-ju si želijo predvsem stabilno poslovno in ugodno davčno okolje

V ZSSS-ju in Pergamu menijo, da gre koalicijska pogodba, ki so jo uskladile stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica, v pravo smer. Delodajalci v oceni pozivajo k posluhu za gospodarstvo. V OZS-ju menijo, da se napovedujejo dodatne obremenitve gospodarstva.


Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

V sindikatih podrobnosti koalicijske pogodbe še ne poznajo, so pa v prvem odzivu na do zdaj znano vsebino razmeroma zadovoljni. Tako predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkič kot predsednik Pergama Jakob Počivavšek sta dejala, da kaže, da gre ta v pravo smer. Zanimajo pa ju konkretne rešitve in izvedba, predvsem pa računata na obnovo socialnega dialoga.

Kar je meni pri do zdaj znanem iz koalicijske pogodbe všeč, je, da nekako obrača fokus v človeka. Zelo malo besed je o konkurenčnosti, dodani vrednosti, zelo veliko besed je pa o tematikah, o katerih smo tudi sindikati zelo veliko govorili prejšnja leta,” je dejala Jerkič.

Po njenem mnenju se z odpravo prekarnosti lahko v nadaljevanju razrešuje marsikaj. Pozitivno ocenjuje napovedi o krajšem delovniku in napoved davčne

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav