Košorok ne bo več državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu

Vlada je sprejela sklep o razrešitvi Blaža Košoroka s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo z 29. marcem. Prošnjo za razrešitev je podal sam. Mediji so pred mesecem poročali, da naj bi bil kandidat za vrh družbe Gen energija.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Košorok je na ministrstvu bedel nad področjem energetike, v preteklosti pa je vodil že tudi Holding Slovenske elektrarne (HSE) in bil na čelu Termoelektrarne Toplarne Ljubljana. Po pisanju medijev velja za najresnejšega kandidata za prevzem položaja generalnega direktorja Gen energije.

S tega mesta so nadzorniki pred mesecem dni odpoklicali dolgoletnega direktorja Martina Novšaka, ki sicer velja za enega pomembnejših gospodarstvenikov iz krogov, blizu stranki SDS. Eno osrednjih posavskih in slovenskih podjetij, pod katero spada tudi Nuklearna elektrarna Krško, je vodil od 1. avgusta 2005, nadzorni svet pa ga je skušal enkrat neuspešno razrešiti že v 2013. Novšak je po poročanju TV Slovenija ves čas podpiral Roberta Goloba na čelu družbe GEN-I.

Nasprotovanje v Krškem

Njegov odpoklic je povzročil kar nekaj razburjenja v Posavju. Nasprotovanje menjavi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav