Krka zavrača obtožbe o podkupovanje

Skupina Krka je po predhodni oceni lani zabeležila 1,49 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 12 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček je povečala za 39 odstotkov na 242,1 milijona evrov, so danes povedali v družbi.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predstavitev lanskih poslovnih izidov Krke je minila v senci romunskih medijev, da naj bi podjetje v tamkajšnji državi podkupovalo. Predsednik uprave Krke Jože Colarič je na tiskovni konferenci povedal, da je Krka takoj po objavi obtožb o podkupovanju v Romuniji izvedla notranjo preiskavo. Ta je ugotovila, da obtožbe o domnevni sistemski korupciji v Romuniji niso utemeljene niti glede zaposlenih v Krki Romania, še manj pa, da naj bi korupcijo vodili s sedeža matične družbe v Sloveniji.

Pregled, ki so ga opravili Krkini strokovnjaki, je sicer pokazal, da je imelo njihovo odvisno podjetje v Romuniji ustrezna navodila matične družbe, ni pa možno povsem izključiti, da je v preteklosti kakšen posameznik v njem kršil interna navodila ter pogodbene obveznosti iz delovnega razmerja, je dodal.

Po omenjeni preiskavi Krka v Romuniji

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav