Kršitve pri prevoznikih: “Mora na cesti res priti do smrtnih žrtev, preden bo kdor koli ukrepal?”

Na Delavsko svetovalnico so se obrnili delavci enega od prevozniških podjetij, ki naj bi delali v nemogočih razmerah in vozili tudi po več kot 100 ur tedensko. V svetovalnici so ob tem kritični do neodzivnosti pristojnih služb in pozivajo k ukrepanju.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Iz Delavske svetovalnice so sporočili, da se je nanje obrnilo več delavcev, ki so opravljali delo pri prevozniškem podjetju Talar Trans, ki se ukvarja pretežno z mednarodnim prevozom z lažjimi prevozniškimi vozili. “Ti delavci so izčrpani, saj so tedensko morali za volanom preživeti od 80 do 100 ur. Delavcem so bile kršene številne pravice iz naslova delovnih razmerij, zaradi česar so delavci že podali kazensko ovadbo zoper omenjeno podjetje,” so sporočili iz svetovalnice.

Podjetja, ki se ukvarjajo s prevozi s kombiji s ponjavo, niso podvržena enakim predpisom, kot veljajo v tovornem prometu, je ob tem na novinarski konferenci poudaril Luka Lukič iz Delavske svetovalnice. “Nimajo tahografov, delodajalec pa lahko delo organizira tako, kolikor so delavci pripravljeni potrpeti,” je dejal in dodal, da se jih je v zadnjih

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav