Lahovnikova svetovalna skupina bo preučila drugi sveženj ukrepov zaradi covid-19

Vladna svetovalna skupina bo pod vodstvom Mateja Lahovnika preučila predloge za drugi sveženj ukrepov, ki so jih oblikovale delovne skupine. Na njihovi podlagi bo oblikovala predlog smernic, ki ga bo vlada predvidoma začela obravnavati v petek.


Foto: BoBo/Bor Slana
Foto: BoBo/Bor Slana

Vlada je oblikovala delovne skupine za področja gospodarstva, turizma in kmetijstva, financ in davkov, trga dela in šolstva, nevladnih organizacij ter lokalne samouprave za pomoč pri pripravi drugega svežnja ukrepov. Te so do danes pripravile predloge, ki bodo podlaga smernicam za nove vladne ukrepe, ki morajo biti po besedah uradnega govorca vlade Jelka Kacina uveljavljeni do konca aprila.

Bistvo drugega svežnja bosta zagotavljanje likvidnosti gospodarstvu ter nujni popravki in dopolnila prvega svežnja ukrepov. Vse delovne skupine so skušale v pogovore zajeti čim več zainteresirane javnosti in tako ta teden med drugim prisluhnile gospodarstvenikom, sindikatom, nevladnim organizacijam, lokalnim skupnostim ipd.

DZ je prvi sveženj ukrepov oz. zakon, s katerim bo država pomagala prizadetim podjetjem in posameznikom zaradi epidemije

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav