Letališče Ljubljana predstavlja orodje za hitro iskanje covidnih zahtev v tujini

Fraport Slovenija in irsko podjetje SafeScore sta zaradi potreb po preverjanju vstopnih pogojev v države med pandemijo covida-19 vzpostavila spletni pripomoček SafeScore, ki omogoča hiter dostop do informacij o omejitvah in covidnih zahtevah.


Foto: EPA
Foto: EPA

Upravljavec letališča Jožeta Pučnika je ob zagonu novega pripomočka sporočil, da je iskanje podatkov o veljavnih omejitvah na spletnih straneh odgovornih institucij za potnike zamudno. SafeScore, ki je na voljo na spletni strani ljubljanskega letališča, pregledno prikazuje informacije o vstopnih omejitvah, povezanih s covidom-19.

Pripomoček, ki je dostopen na vseh napravah, po njihovih navedbah ponuja informacije o zahtevah za testiranje, karantenskih pravilih in sprejetih cepivih glede na izbrano destinacijo. Prav tako uporabnike obvešča o omejitvah v primeru transferjev in vključuje povezave do obrazcev, ki jih je treba izpolniti za vstop v izbrano državo.

V Fraportu so se za to odločili, ker se potniki nanje že od začetka epidemije obračajo z vprašanji o pravilih in omejitvah glede

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav