Luka Koper v devetmesečju povečala čisti dobiček na 22,4 milijona evrov

Skupina Luka Koper je od januarja do septembra 2021 v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala prihodke od prodaje storitev za devet odstotkov na 168,2 milijona evrov.

Višja sta bila tudi poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo in poslovni izid. Čisti dobiček je znašal 22,4 milijona evrov oz. tri odstotke več kot v enakem obdobju lani.

Poslovni izid iz poslovanja brez amortizacije (EBITDA) je znašal 45,6 milijona evrov oziroma sedem odstotkov več v enakem obdobju lani in za 20 odstotkov več, kot je bilo načrtovano. Poslovni izid iz poslovanja je bil s 23,4 milijona evrov za osem odstotkov večji kot v enakem obdobju lani in za 37 odstotkov nad načrti, izhaja in nerevidiranega poročila o poslovanju matične družbe in skupine Luka Koper v omenjenem obdobju, ki ga je koprska družba objavila na straneh Ljubljanske borze.

Rast prihodkov v Luki pripisujejo večjemu pretovoru kot posledici okrevanja svetovnega gospodarstva in s tem povezane večje blagovne menjave. Ladijski pretovor je tako v prvih devetih mesecih letošnjega leta znašal 15,7 milijona ton, kar

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav