Mariborska livarna na poti v stečaj

Mariborska livarna Maribor (MLM), ki je preko SDH-ja v 100-odstotni državni lasti, je tik pred plačilno nesposobnostjo in s tem na poti v stečaj. Edini resni kupec je odstopil od namere za prevzem, SDH pa ne more več zagotavljati pomoči.


Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Foto: BoBo/Miloš Vujinović

Slovenski državni holding (SDH) po informacijah časnika Večer neuradno blokira vse poizkuse uprave Mariborske livarne Maribor (MLM), ki jo vodi Davor Šenija, da bi ta izboljšala likvidnost in postopoma stabilizirala poslovanje, celo črpanje dela že odobrenega kredita, kar naj bi bilo v nasprotju z zakonodajo.

Nekoč največje mariborsko industrijsko podjetje je lani ob 43 milijonih evrov prihodkov znova poslovalo z izgubo v višini 3,6 milijona evrov, ki jo je državni lastnik na junijski skupščini pokril z znižanjem osnovnega kapitala.

Uprava podjetja je pripravila program prestrukturiranja, ki je poleg znižanja osnovnega kapitala slonel še na morebitnem financiranju SID banke, črpanju že odobrenega kredita, unovčevanju jamstev in sprostitvah nekaterih zavarovanj. Pridobivali so tudi nove posle, nazadnje za Magno in Volvo, dodaja časnik.

Po njihovih neuradnih informacijah je Mutares,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav