Menjava direktorja v družbi Slovenski državni gozdovi

Nadzorni svet družbe Slovenski državni gozdovi je na ponedeljkovi seji s položaja razrešil direktorja družbe Roberta Tomazina, finančnega direktorja Andreja Janšo in poslovnega direktorja Matjaža Juvančiča. Juvančiča je nato imenoval za direktorja.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zaradi različnega razumevanja nadaljnjega razvoja družbe je nadzorni svet SiDG-ja na seji s člani poslovodstva sklenil sporazume o predčasnem prenehanju mandatov s 23. majem,” so sporočili iz SiDG-ja.

Nato je nadzorni svet za glavnega direktorja družbe imenoval Matjaža Juvančiča, ki bo funkcijo opravljal do imenovanja novega poslovodstva s polnim mandatom, vendar največ šest mesecev, so pojasnili v družbi.

Nadzorni svet je Tomazina za glavnega direktorja, Juvančiča in Janšo pa za člana poslovodstva imenoval na seji februarja lani, in sicer za petletni mandat. Družbo je pred tem od maja 2020 začasno vodil Samo Mihelin, saj je nadzorni svet z njegovim predhodnikom Zlatkom Fickom sklenil sporazum o prenehanju mandata.

Tomazin je za Dnevnik potrdil, da je bila prekinitev mandata sporazumna. “Trdno verjamem, da bo družba SiDG tudi v prihodnje sledila ambiciozno

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav