Mesec in Janković brez dogovora glede označevanja dostavljavcev hrane

Pogovor ministra za delo Luke Mesca in ljubljanskega župana Zorana Jankovića o označevanju dostavljavcev hrane pri platformah Wolt in Glovo v Ljubljani v petek ni prinesel dogovora, se bosta pa Mesec in Janković še sestala.


Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Zoran Janković se je s predstavniki Wolta in Glova za registracijo dostavljavcev hrane dogovoril na podlagi številnih pritožb meščanov nad vožnjo dostavljalcev hrane, razdeljevanje številk pa se je začelo prejšnji teden.

Luka Mesec, ki se mu zdi ta ureditev nesprejemljiva, je županu v petek predlagal dvoje rešitev: ali upočasnitev algoritmov v vožnji čez center Ljubljane, kar pomeni, da Wolt in Glovo podvojita čas dostave po ulicah, polnih pešcev, ali da se ulice, kot je Petkovškovo nabrežje, zapre, da ne bo ogrožanja pešcev. “Do dogovora ni prišlo, se bosta pa z županom Jankovićem še sestala,” so navedli na ministrstvu za delo.

Minister za delo se strinja z ugotovitvami sindikata Mladi plus, da se problematiko kurirjev rešuje na napačnem koncu. Glede na to, da so kurirji plačani

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav