Mesna industrija: Pozivi k omejevanju uživanja mesa so škodljivi, morda nevarni

Način prehranjevanja in življenjski slog pomembno vplivata na zdravje, mora pa usmerjanje k zdravemu prehranjevanju slediti zdravemu razumu in smernicam prehranske stroke, v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu pišejo predstavniki mesne industrije.


 Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sestava pred kratkim imenovanega strateškega sveta za prehrano je po mnenju Gospodarskega interesnega združenja (GIZ) Mesne industrije Slovenije “upravičeno skrb vzbujajoča”. Kot pišejo v torkovem odprtem pismu premierju Robertu Golobu, ki so ga danes posredovali medijem, mora usmerjanje k zdravemu prehranjevanju vendarle slediti tudi zdravemu razumu in smernicam prehranske stroke, “zato so vsakršni laični pozivi (in bolj ali manj očitno lobiranje) k omejevanju živinoreje in uživanja mesa, z različnih vidikov gledano, vsaj škodljivo, če ne že kar nevarno početje”.

Zato so vsakršni laični pozivi (in bolj ali manj očitno lobiranje) k omejevanju živinoreje in uživanja mesa, z različnih vidikov gledano, vsaj škodljivo, če ne že kar nevarno početje.

O laičnih pozivih kot nevarnemu početju

Poudarjajo, da je slovenska živinoreja

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav