Michelov kompromisni predlog proračuna Sloveniji še vedno ne ustreza

Nov pogajalski predlog za proračun EU-ja za obdobje 2021–2027, ki ga je predstavil predsednik Evropskega sveta Charles Michel, je za Slovenijo še vedno neustrezen, je v Bruslju povedal zunanji minister Miro Cerar.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V primerjavi s prejšnjim predlogom obstajajo rahle izboljšave na področju kohezijske politike, a to ni dovolj, je poudaril.

Ob tem je spomnil na slovenske prioritete: ohranitev kohezijskih sredstev na ustrezni ravni, primerna rešitev za razvitejšo od dveh slovenskih regij, zahodno Slovenijo, ter povečanje, ne zmanjšanje sredstev za podeželje.

Zunanji minister je tudi poudaril, da je glavni nosilec pogajanj premier Marjan Šarec, ki opravlja tekoče posle. Državni sekretar na zunanjem ministrstvu Matej Marn pa je slovenska stališča popoldne zastopal na prvem delovnem sestanku po predstavitvi prvega Michelovega kompromisnega predloga, na katerem so države predstavile svoja stališča.

Med kladivom in nakovalom
Michelov predlog, ki je nastal na podlagi pogovorov z vsemi voditelji sedemindvajseterice, ni bistveno drugačen od decembrskega predloga takratnega finskega predsedstva EU-ja, ki ni zadovoljil nikogar.

Predsednik Evropskega

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav