Ministrstvo zbira pripombe in predloge na predlagane davčne spremembe

Finančno ministrstvo lahko pričakuje veliko pripomb na predlagane davčne spremembe, ki jih sicer zbirajo do 19. avgusta. Številne ustanove, združenja in društva tako pripombe še vedno oblikujejo.


Vlada pripravlja celovito davčno reformo. Foto: Pixabay
Vlada pripravlja celovito davčno reformo. Foto: Pixabay

Po podrobnejši proučitvi pa so na gospodarski zbornici oblikovali model za usklajevanje dohodninske lestvice in olajšav, ki upošteva tako nizko kot visoko inflacijo. Samodejni ukinitvi indeksacije, kot to predlaga vlada, namreč nasprotujejo.

Manjša razbremenitev plač od predvidene, ker se splošna olajšava ne bo zvišala za 1000, temveč samo za 500 evrov, nadaljnje povečevanje pa se bo ukinilo, bo negativna za potrošnjo, sporoča generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Aleš Cantarutti. “To pomeni potencialno manjšo potrošnjo gospodinjstev v letu, ko bo izziv doseganje pozitivne gospodarske rasti,” je dejal.

Pozdravljajo novo olajšavo za mlade in razbremenitev nizkih plač, vnovično uvedbo 50-odstotne stopnje pa ne. Tudi ekonomist Marko Pahor, ki glede na ohlajanje gospodarstva vladne davčne

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav