Mlade skušajo za poklice v lesnopredelovalni industriji navdušiti tudi prek družbenih omrežij

V lesnopredelovalni industriji kronično primanjkuje kadra, čeprav so možnosti zaposlitve in nadaljevanje kariere zagotovljene, ugotavljajo pri agenciji Spirit Slovenija in gospodarskem ministrstvu. Za promocijo teh poklicev zato poteka več aktivnosti.


Foto: Radio Koper/Armin Sejarić
Foto: Radio Koper/Armin Sejarić

Agencija Spirit Slovenija in ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport že dobro desetletje izvajata promocijske aktivnosti, s katerimi spodbujata večjo uporabo lesa v splošni in strokovni javnosti. Ker lesarski poklici, kot so mizar, tesar in tapetnik, spadajo med deficitarne, se v zadnjem času aktivno osredotočata tudi na promocijo lesarskih poklicev med mladimi, predvsem med bodočimi dijaki in študenti.

Da bi mlade navdušili za te poklice, so lani odprli profil na družbenem omrežju TikTok z imenom Pr Lesar, na katerem objavljajo promocijske videe, s katerimi poskušajo mladim na zanimiv način predstaviti lesarski poklic in jih motivirati za izobraževanje v tej smeri.

Kampanja se nadaljuje tudi letos z novimi videi in oglaševanjem na učnih pripomočkih za motiviranje učencev 9. razreda osnovne šole

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav