Mrak: Davčno reformo nedvomno potrebujemo, vendar vlada ne bi smela hiteti na račun kakovosti

Gospodarstvo se ne želi izogniti plačevanju davkov, vendar pa želi pravičen in sorazmeren davčni sistem, ki bo podjetja ohranil konkurenčna, davčne prilive pa prednostno vlagal v razvoj, so se strinjali na posvetu Gospodarskega kroga v Ljubljani.


Foto: Igor Kupljenik/Bobo
Foto: Igor Kupljenik/Bobo

Po besedah generalne direktorice Gospodarske zbornice Slovenije Vesne Nahtigal ni trenutna vlada z izjemo blaženja energetske krize z ničimer zmanjšala bremen za gospodarstvo. “Vlada nima širše slike in jasne strategije, težave pa rešuje s parcialnimi ukrepi, ki niso dovolj premišljeni,” je dejala ter pozvala je k davčni reformi, katere cilj bi bila razbremenitev slovenskega gospodarstva. “To je najboljši način za zagotovitev dolgoročne vzdržnosti javnih financ,” je dejala.

Gospodarske razmere v državi je podrobneje predstavil Peter Wostner iz urada za makroekonomske analize in razvoj. Kot je poudaril, Slovenija ohranja dobro izhodišče za pospešen razvoj. Med pozitivnimi strukturnimi spremembami je naštel ugodno finančno stanje, vključenost v globalne verige vrednosti, izobrazbeno strukturo zaposlenih, pospešitev inovacijske in investicijske dejavnosti ter pozitiven odnos do podjetništva in digitalne preobrazbe. “Premikamo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav