Musk zaposlenim napovedal konec dela na daljavo

Novi lastnik Twitterja Elon Musk, ki je takoj po prevzemu napovedal ukrepe, kot sta zmanjšanje zaposlenih za polovico in zaračunavanje modre kljukice, je zaposlenim dejal, da se končuje obdobje dela od doma in posvaril, da so pred njimi težki časi.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Musk je zaposlenim poslal elektronsko pošto, v kateri je zapisal, da pričakuje, da bodo v pisarni vsaj 40 ur na teden, BBC navaja poročanje Bloomberga.

Ob tem je tudi dejal, da ne more z ničimer spremeniti dejstva, da bo upočasnjevanje globalnega gospodarstva vplivalo na prihodke Twitterja.

Maja 2020 je uprava podjetja sporočila zaposlenim, da lahko “za vedno” delajo od doma, če želijo. Takrat je uprava ocenila, da se je delo od doma v času epidemije izkazalo za uspeh.

Musk je že večkrat zapisal, da nasprotuje delu od doma. Zaposlenim v Tesli je junija sporočil, da delo od doma ni več sprejemljivo.

Danes je Twitter zapustilo več najvišjih zaposlenih, med njimi vodja za informacijsko varnost Lea Kissner. Podjetje naj bi zapustila tudi vodja za zasebnost Damien Kieran in

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav