Na čelo Darsa podpredsednik NSi-ja Hajdinjak

Uprava Darsa s Tomažem Vidicem na čelu je sporazumno predčasno zapustila položaj, nadzorniki pa so za petletni mandat z današnjim dnem imenovali štiri nove člane uprave. Vodil jih bo Valentin Hajdinjak.


Valentin Hajdinjak. Foto: BoBo
Valentin Hajdinjak. Foto: BoBo

Krmilo Darsa tako prevzema Hajdinjak, sicer podpredsednik stranke NSi. Hajdinjak je leta 1994 postal predstavnik za javnost omenjene stranke, podobno funkcijo pa je nadaljeval v kabinetu Andreja Bajuka, ki je bil takrat predsednik vlade.

Leta 2002 je prestopil na ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer je pozneje postal vodja službe za odnose z javnostmi in promocijo, leta 2005 pa ga je vlada imenovala za svojega tiskovnega predstavnika. Zadnja leta je bil Hajdinjak zaposlen v podjetju T2.

Kljub pretežno politični karieri je bilo Hajdinjakovo imenovanje strokovno, je v izjavi za medije zagotovil predsednik nadzornega sveta Darsa Pavle Hevka. “Gospod Hajdinjak se je predstavil komisiji za kadre. Soglasno smo sprejeli sklep, da izpolnjuje vse kriterije, ima vse kompetence in bo dober predsednik Darsa,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav