Na gorenjski avtocesti stekla pripravljalna dela – od 7. septembra spremenjen prometni režim

Ponoči so se začela večja pripravljalna dela na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Brezje. Gradbena dela na nekaj manj kot 10-kilometrskem odseku, kjer bodo preplastili vozišče, bodo predvidoma stekla 7. septembra.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policijska uprava Kranj je opozorila, da bo zaradi del prometni režim spremenjen, ter voznike pozvala k previdnosti in upoštevanju prometnih pravil predvsem glede hitrosti, varnostne razdalje in vožnje po sredini prometnega pasu. “Po izkušnjah iz prejšnje take delovne zapore je vsaka nesreča povzročila zastoj,” so zapisali.

Po lanski preplastitvi vozišča avtoceste med priključkoma Kranj zahod in Brezje proti Jesenicam je zdaj predvidena preplastitev drugega dela avtoceste na tem odseku. Dela bodo po napovedih Darsa stekla 7. septembra in naj bi trajala največ dva meseca. Obsegajo preplastitev 9,6 kilometra vozišča avtoceste med omenjenima priključkoma proti Ljubljani ter izvoznega in uvoznega kraka priključka Naklo v tej smeri.

Promet bo med deli potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer, in sicer po sistemu 2+1+1. Na vozišču proti Jesenicam bosta vseskozi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav