Na lastno pobudo preklican dvig plač upravi SDH-ja

Dvočlanska uprava SDH-ja, ki jo sestavljata predsednik Žiga Debeljak in član Janez Tomšič, je danes nadzornemu svetu predlagala preklic uskladitve plač, po kateri so se prejemki obeh močno zvišali in ki je razburila tudi člane vladne koalicije.


Žiga Debeljak. Foto: BoBo
Žiga Debeljak. Foto: BoBo

Preklic uskladitve višine plač uprave velja za nazaj od 1. aprila, ko je sprememba plač začela veljati, so sporočili iz Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Kot so zapisali, sta se predsednik in član uprave zahvalila nadzornemu svetu za profesionalno in strokovno ureditev politike prejemkov, a ob tem navedla, da ne želita, da bi glede na trenutne družbene in politične razmere ta dvig plač kakor koli negativno vplival na uspešnost socialnega dialoga o plačah v javnem sektorju “oziroma da bi ga za doseganje svojih ciljev izrabljala katera koli interesna skupina”.

Uprava tudi ne želi, da bi “takšna izpostavljenost SDH-ja negativno vplivala na učinkovitost delovanja družbe in izvajanja njenih nalog, še posebej v teh zahtevnih gospodarskih okoliščinah”.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav