Na mednarodni poletni šoli ekonomske fakultete več kot 165 študentov s celega sveta

Letošnje 23. mednarodne poletne šole ljubljanske ekonomske fakultete Take the Best from East & West se udeležuje več kot 165 študentov iz več kot 47 visokošolskih institucij s celega sveta.

V tritedenskem programu sodeluje 15 mednarodno priznanih predavateljev, ki bodo v sklopu 15 predmetov predavali študentom iz 25 držav, so sporočili s fakultete.

Poletna šola je intenziven program v angleščini. Namenjena je tujim in slovenskim študentom ter vsem znanja željnim s področja vseh ved in stopenj znanja. Šola ima dva programska sklopa: osrednji in časovno najobsežnejši je namenjen študiju. Program vključuje dodiplomske in podiplomske predmete s področja poslovnih ved, ekonomije, poslovnega prava in poslovne angleščine. Drugi del je namenjen spoznavanju slovenske kulture, običajev in turističnih znamenitosti, so pojasnili.

Ljubljanska poletna šola je stičišče številnih kultur in mednarodnih perspektiv, kar udeleženci vsako leto poudarijo kot izjemno osebno izkušnjo. Intenzivni izobraževalni proces poteka v medkulturnih skupinah s poudarkom na skupinskem delu in primerih iz prakse. Študenti ob koncu predavanj opravijo izpit, kar jim prinese kreditne točke, ki jih uveljavljajo na matični šoli.

Poletne šole so v svetu vse bolj razširjena oblika izobraževanja, saj

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav