Nadzorni svet razrešil vse tri člane uprave Darsa, a Hajdinjak ostaja

Nadzorni svet Darsa je s člani uprave Petrom Gašperšičem, Romano Fišer in Boštjanom Riglerjem sklenil sporazumni dogovor o predčasnem prenehanju mandatov. Medtem ko predsednik uprave Valentin Hajdinjak ostaja na položaju.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Od članov uprave, s katerimi so nadzorniki dosegli sporazum o predčasnem odhodu, Peter Gašperšič edini ostaja še naprej zaposlen v Darsu, Romana Fišer in Boštjan Rigler pa s 15. decembrom družbo zapuščata.

V upravi poleg Valentina Hajdinjaka ostaja tudi delavski direktor Rožle Podboršek, medtem ko nadzorniki danes novih članov uprave še niso imenovali.

Kot je poročal časopis Delo, naj bi po neuradnih informacijah nove člane uprave Darsa imenovali sredi decembra. Med kandidati se omenja nekdanjega predsednika uprave Elektra Ljubljana in nato vodjo kampanje pri Gibanju Svoboda za državnozborske volitve Andreja Ribiča. V skladu s statutom Darsa ima lahko uprava največ pet članov.

Nova vlada je medtem na začetku oktobra že izvedla spremembe v nadzornem svetu Darsa, potem ko je skupščina družbe konec septembra zamenjala štiri od devetih članov nadzornega

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav