Nadzorniki Petrola trdijo, da jim je uprava dostavljala zavajajoča gradiva

Zaradi burnih odzivov v javnosti po zamenjavi vrha Petrola so nadzorniki družbe na straneh Ljubljanske borze zapisali, da jim uprava pod Berločnikovim vodstvom ni predložila verodostojnih gradiv o načrtovanih naložbah in o njih niso mogli odločati.


Foto: BoBo

“Razhajanje uprave in nadzornega sveta družbe Petrol v povezavi z izvajanjem sprejete strategije se nanaša na predloge uprave, katerih potrditev bi pomenila bistveno odstopanje od sprejetega strateškega poslovnega načrta 2018–2022, pri čemer pa uprava nadzornemu svetu nikoli ni predložila verodostojnih gradiv za odločanje,” so zapisali v nadzornem svetu.

“Dejstvo je, da so izračuni v gradivih vsebovali kritične napake, ki kljub večkratnim opozorilom nadzornega sveta niso bile oziroma niso želele biti popravljene, zaradi česar je v povezavi s pomembnostjo predlaganih odločitev nadzorni svet izgubil zaupanje v upravo.

Nadzorni svet Petrola

Pravijo, da so nekdanjo upravo Tomaža Berločnika večkrat pozvali k pripravi verodostojnih gradiv, “saj so gradiva vsebovala večstomilijonske napake pri izračunih denarnih tokov in višine potrebne zadolžitve za financiranje investicij“. Gradiva so zato ocenili kot zavajajoča in

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav