Nadzorniki v upravo Pošte Slovenije imenovali Sebastijana Gostenčnika

Nadzorni svet Pošte Slovenije je za drugega člana poslovodstva imenoval Sebastijana Gostenčnika. Dveletni mandat bo nastopil 16. septembra, ko se mandat po sporazumnem razhodu izteče dolgoletnemu članu uprave Vinku Filipiču.

Pošto Slovenije začasno še naprej vodi Tomaž Kokot.

Gostenčnik je na Pošti zaposlen od leta 2016, trenutno pa vodi organizacijski enoti kontrolinga in financ ter računovodstva. Kot so po seji sporočili iz družbe, je njegovo imenovanje primer dobre poslovne prakse v družbi in pomeni kontinuiteto na področjih, ki jih vodi zdajšnji član poslovodstva.

Sicer pa je Pošta Slovenije na ravni skupine v letošnjem prvem polletju presegla načrtovane rezultate. V sklopu poslovnih prihodkov predstavljajo največji delež prihodki od pisemskih storitev, sledijo prihodki od logističnih in paketnih storitev ter prihodki od denarnih storitev.

Letos načrtujejo nadaljnjo zmerno rast prihodkov ob upoštevanju postopnega umirjanja epidemije. Ključni za doseganje rasti bodo še naprej prihodki od paketnih in logističnih storitev, pomembne pa ostajajo pisemske in IT-storitve ter storitve na mreži.

E-substitucija letos vpliva na zmanjšanje števila pisemskih pošiljk in storitev iz poslovne mreže, ki jo je vpliv epidemije še dodatno pospešil. Največje povečanje

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav