Nagrado za inženirsko odličnost je prejel Vojkan Jovičić

Inženirska zbornica Slovenije je podelila nagrado za inženirsko odličnost Vojkanu Jovičiću, gradbenemu inženirju, ki je projektiral 17 avtocestnih in železniških predorov ter objavil 70 znanstvenih člankov.


Foto: Inženirska zbornica Slovenije
Foto: Inženirska zbornica Slovenije

Inženirska zbornica je ob dnevu zbornice pozdravila 155 novih članov. Na zbornici pravijo, da IZS predstavlja in varuje interese stroke in je posvetovalni organ državnih organov, državne uprave in univerz ter šteje sedem tisoč članov.

Na dnevu zbornice je podelila nagrado za inženirsko odličnost, ki je najvišje strokovno priznanje zbornice. Iz rok predsednika zbornice Črtomirja Remca in ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek jo je prejel Vojkan Jovičić.

“Je vrhunski gradbeni inženir, projektant 17 avtocestnih in železniških predorov v Sloveniji in tujini, ki skupaj merijo več kot 70 kilometrov. Je projektant, ki je s svojo odličnostjo pri projektiranju predorov, podzemnih objektov in geotehničnih konstrukcij udejanjil povezanost strok geologije, geomehanike, geotehnike, mehanike kamnin in rudarstva. Je eden redkih projektantov, ki je tudi odličen na

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav