Najbogatejša sta še vedno zakonca Login, med bogatimi vse več garažnih podjetij

Skupno premoženje 100 najbogatejših Slovencev znaša 5,6 milijarde evrov in je v primerjavi s preteklimi leti malenkost upadlo, ugotavlja revija Manager. Na vrhu lestvice šesto leto zaporedoma vztrajata zakonca Iza Sia in Samo Login.

Premoženje zakoncev Login, ki sta glavna ustanovitelja podjetja z razvedrilnimi mobilnimi aplikacijami Outfit7, ocenjujejo na 689 milijonov evrov, kar je enako kot lani. Omenjeno podjetje so sicer januarja 2017 za milijardo dolarjev prodali kitajskemu holdingu United Luck Group.

Na lestvici najbogatejših Slovencev je vse več ustanoviteljev garažnih podjetij, ki ne le da niso zadolženi, na računih imajo milijone. Foto: Pixabay

Svoj delež v podjetju sta nedavno prodala tudi Sandi Češko in njegova partnerka Livija Dolanc, ki sta se uvrstila na drugo mesto letvice stotih najbogatejših. Koliko sta prejela za 55-odstotni delež v Studio Moderna, ni znano. Revija Manager njuno premoženje ocenjuje na 296 milijonov evrov, kar je 11 odstotkov manj kot leto prej.

Deseterico najbogatejših zaokrožujejo Marko Pistotnik (210 milijonov evrov, kar je enako kot leto prej), družina Lah (169 milijonov evrov

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav