Najmanj štiri resne ponudbe za odkup Adrie v stečaju

Stečajni upravitelj Adrie Airways se o odkupu poslovne celote letalske družbe dogovarja z vsaj štirimi resnimi ponudniki. Joca Pečečnika, ki je eden izmed njih, ob tem skrbi, da bo zaradi predolgega postopka to premoženje Adrie kmalu propadlo.


Kdo bo ustanovil novo letalsko družbo? Foto: BoBo

Joc Pečečnik je razočaran. Pravi, da mu je stečajni upravitelj obljubil pooblastilo, ki bi mu omogočilo, da ohrani najbolj ranljivo Adriino premoženje. “Da bi šli povedat Iata združenju, da bi šli k lastnikom slotov, Lufthansi in vsem partnerjem povedat, da smo tukaj, imamo resnega partnerja, da imamo rešitev. Jaz mislim, da bi lahko to zadržali do trenutka, ko bi mi vzpostavili operativo,” je povedal Joc Pečečnik, ki je izrazil skrb, da bodo dovoljenja propadla in stečajni upravitelj kmalu ne bo imel več česa prodajati.

“Smo se mi odločili, da nikomur ne bomo dali pooblastila, da se lahko v imenu stečajnega dolžnika kot potencialni interesent, ki sploh ni nujno, da bo, kakor koli pogovarja in spreminja ali vpliva na stečajno maso Adrie Airways. Zato

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav