NAPOVED: Moje življenje z Almo Karlin

MOJE ŽIVLJENJE Z ALMO KARLIN

Slovenske organizacije v Gradcu in na Štajerskem vabijo ob slovenskem kulturnem prazniku 8. 2. 2014 vabijo na gledališko predstavo »Moje življenje z Almo Karlin« v slovenskem jeziku. Nastopa gledališka skupina iz Celja,Talija ustvarjalni laboratorij. Nastop se o zgodil v Werkraumtheater, Glacisstraße 61a, 8010 Graz (www.werkraumtheater.at,office@werkraumtheater.at). Vhod je na dvorišču zraven gostilne Eschenlaube.

 

BALADA POVODNI MOŽ

V sredo 5. 2. 2014, 15:00 h, bo v Prireditvenem prostoru Štajerske deželne knjižnice, Kalchberggasse 2, 8010 Graz, uprizoritev balade Povodni mož, v režiji in izvedbi Družinskega gledališča Kolenc iz Vač. Organizator je Kulturno društvo Mariborska literarna družba, Verein „Österreichisch-Slowenische Freundschaft“ Graz, Steiermärkische Landesbibliothek.

 

FRANCE PREŠEREN (* 3. december 1800,Vrba, † 8. februar 1849, Kranj)

Kakor je Dante najbolj znan italijanski, Puškin najbolj znan ruski in Goethe najbolj znan nemški pesnik, tako je France Prešeren najbolj znan slovenski pesnik. 8. februar je dan pesnikove smrti in državni kulturni praznik v Sloveniji. Zato ob tej priložnosti vabimo na uprizoritev njegove balade „Povodni mož“.

 

 

Informacije: Mag. Ivanka Gruber

Brucknerstrasse 5, 8010 Graz, Tel.: 0316 / 42 11 04, Email:ivanka.gruber@aon.at

 

 

Podobne teme: