Nemško podjetje za 360 milijonov evrov kupilo ajdovsko Bia Separations

Ajdovska družba Bia Separations, ki zaposluje okoli 120 zaposlenih, bo za 360 milijonov evrov dobila novega lastnika, nemško podjetje Sartorius. Zeleno luč morajo prižgati še regulatorji, prevzem naj bi bil končan do konca leta.


Bia Separations. Foto: Bia Separations
Bia Separations. Foto: Bia Separations

Družba Sartorius bo, kot so zapisali na spletni strani podjetja, del kupnine v znesku 240 milijonov evrov plačala v gotovini, preostalih 120 milijonov evrov pa z delnicami družbe Sartorius Stedim Biotech, katere hčerinska družba naj bi postala Bia Separations.

Kot je dejal ustanovitelj in direktor Bia Separations Aleš Štrancar, bo partnerstvo s Sartoriusom, ki ima svetovno razvito prodajno in servisno mrežo, v prihodnjih letih pomembno prispevalo k rasti prodaje podjetja Bia Separations. Rene Faber iz Sartoriusa pa je poudaril, da se veselijo združiti moči z visoko usposobljeno ekipo podjetja Bia Separations, skupaj s katerim bodo še naprej vlagali v inovacije in rast.

Podjetje Sartorius iz Göttingena zaposluje približno 9000 ljudi, letno pa pridela približno 1,8 milijarde evrov prihodkov. Ajdovsko

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav