Neporabljenih še 17 odstotkov turističnih bonov

Vlada je na dopisni seji izdala uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju turizma in povečala namensko premoženje javnega sklada za podjetništvo.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vlada je zaradi podaljšanja veljavnosti lanskih turističnih bonov izdala uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju turizma, o povračilu sredstev prek informacijskega sistema Fursa ter o načinu vodenja in upravljanja evidence bonov.

Skupna vrednost turističnih bonov znaša 356,86 milijona evrov, pred božičem pa je bilo unovčenih nekaj več kot 1,7 milijona bonov v skupnem znesku dobrih 240 milijonov evrov. V rezervacijah je bilo še dobrih 10.500 bonov v znesku dobrih 1,5 milijona evrov. To pomeni, da je bilo doslej uporabljenih več kot 83 odstotkov bonov iz leta 2020, so pojasnili na vladi.

Povečala je tudi namensko premoženje in kapital Javnega sklada RS za podjetništvo. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ima v okviru svojega finančnega načrta v bilanci B za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav