Norija na eni, protesti zaradi škodljivih posledic potrošnje na drugi strani

Medtem ko v številnih državah z ZDA na čelu na t. i. črni petek številni potrošniki drvijo v trgovine in izkoriščajo popuste, ponekod potekajo tudi protesti proti pretirani potrošnji nepotrebnih stvari zaradi škodljivih posledic za okolje.


Protestniki opozarjajo na škodljivost potrošništva in kapitalizma. Foto: Reuters

Več deset francoskih aktivistov je tako v znak proti okoljskim posledicam potrošništva zaprlo vhod v Amazonovo skladišče južno od središča Pariza. Protestniki so zaprli tudi vhod v nakupovalni center v poslovnem predelu La Defense.

Protestniki so pred skladiščem v Bretigny-sur-Orge oblikovali človeško verigo, se ulegli na bale sena in privlekli stare hladilnike in mikrovalovne pečice. S tem so tudi preprečili, da bi šli mimo tovornjaki s polno robe. “Ne Amazonu in njegovemu svetu,” je pisalo na enem od napisov. Policija je protestnike razgnala.

V Amazonu so v odzivu dejali, da spoštujejo pravico do protesta, protestnikom pa očitajo, da širijo lažna prepričanja. Ob tem so dejali, da pravica do protesta ne pomeni organizacije nasilnih protestov na delovnem mestu drugih ljudi. “Protestniki in skupina Attac

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav