Nova Teslina tovarna v Berlinu pritegnila številne navdušence, pa tudi protestnike

Več tisoč navdušencev nad Teslo se je udeležilo dneva odprtih vrat v novi tovarni blizu Berlina, kjer je lastnik Elon Musk ob odprtju priredil velik festival. Pričakala ga je tudi manjša skupina protestnikov, ki nasprotujejo njegovim načrtom.

Musk upa, da bo v prihodnjih tednih dobil zeleno luč za zagon produkcije tovarne, ki ima maksimalno zmogljivost 500.000 električnih vozil na leto, kar je več kot dvakrat toliko, kot je bila lani celotna nemška proizvodnja električnih vozil.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Medtem ko v Tesli pravijo, da tovarna pomeni velik korak za uresničitev ciljev Nemčije glede svoje e-mobilnosti, pa novi tovarni nasprotujejo nekateri prebivalci in okoljevarstvene skupine, ki vztrajajo, da bo tovarna onesnaževala pitno vodo in ogrožala biotsko raznovrstnost. “Rad bi mu rekel, naj neha izdelovati električna vozila in gre raje na Mars,” je dejal Manu Hoyer, ki je vodil protestnike.

Tesla se je zavezal, da bo poleg tovarne vložil še pet milijard evrov v tovarno baterij poleg, s čimer bo ta večja od načrtovane Volkswagnove tovarne v Salzgitterju.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav