Ob obilnem deževju pričakovati poplavljanje nekaterih rek

Poplavijo lahko tudi Gradaščica, Ljubljanica in nekateri njeni južni pritoki na Ljubljanskem barju ter Vipava. Danes in v četrtek bo poplavljala tudi Krka, še opozarjajo na Arsu.

Močnejše deževje je državo ponekod zajelo že v torek, padavine pa so že povzročile nekaj težav na območju občin Brda, Kobarid, Gorenja vas-Poljane, Majšperk, Poljčane, Maribor, Pivka, Ljubljana, Hoče-Slivnica, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Zagorje ob Savi, Slovenj Gradec in Zavrč. Kot so sporočili iz centra za obveščanje, so zaradi obilnega deževja zabeležili 32 dogodkov, aktiviranih je bilo 193 gasilcev.

Meteorna voda je zalivala kletne prostore poslovnih in stanovanjskih objektov, podrlo je nekaj dreves, sprožila sta se dva zemeljska plazova. V naselju Suhorje v občini Pivka pa je potrebno prekuhavanje pitne vode.

Danes bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod drugod pa veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V četrtek bo sicer na zahodu zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Drugod bo oblačno, občasno bo še deževalo. Do večera bo dež povsod ponehal. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem okoli 19 stopinj.

V petek in soboto pa bo deloma sončno in topleje, verjetnost popoldanskih ploh bo majhna.

Vir novice: STA

Podobne teme:

    Ni objav