Obrtniki na forumu vladi Roberta Goloba predstavili 125 zahtev

Obrtniki in podjetniki so letos na vlado naslovili 125 zahtev, razdeljenih v pet sklopov. To so davčni sistem, trg dela, zdravstveni sistem, izobraževalni sistem, digitalizacija in znanje za zeleni prehod ter odprava administrativnih ovir.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Z zahtevami slovenske obrti in podjetništva Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) od leta 1991 opozarja na zakone, predpise in administrativne ovire, ki obrtnikom in podjetnikom otežujejo poslovanje, ter pripravlja predloge za rešitve. Premierju Robertu Golobu in ministrski ekipi jih predstavljajo na 18. Forumu obrti in podjetništva v Ljubljani. V prvem delu foruma je potekal pogovor s predsednikom vlade, v drugem pa se predsednik državnega sveta in ministri pogovarjajo o predlogih in rešitvah za lažje poslovanje.

Med ključnimi zahtevami obrtnikov so letos na davčnem področju sprememba dohodninske lestvice in znižanje prispevkov, uvedba znižane stopnje davka od dohodkov pravnih oseb za mala podjetja in zvišanje praga za vstop v sistem davka na dodano vrednost (DDV) na 100.000 evrov. Med njimi so tudi uvedba nižje stopnje DDV za osebne storitve s

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav