Obrtniki: Namesto da bi nas razbremenili, nas obremenjujejo

Obrtno podjetniška zbornica je v četrtek zvečer na Brdu pri Kranju podelila stanovski priznanji obrtnik in podjetnik leta. Obrtnika leta sta postala Anton Cigan in Peter Tibaut, naziv podjetnik leta pa je prejel Robert Medle.


Foto: OZS
Foto: OZS

Na prireditvi je bilo slišati tudi marsikaj kritičnega do politike. Kot so poudarili zbrani gospodarstveniki, ne pričakujejo ničesar podarjenega, so pa proti zmeraj novim obremenitvam.

Pogum, vztrajnost in poštenost – to je le nekaj lastnosti, ki so jih govorci na slovesnosti, na kateri so podelili tudi mojstrske diplome, pripisali uspešnim obrtnikom in podjetnikom. Kaj pa je recept enega letošnjih nagrajencev in obenem nasvet prihajajočim generacijam? Robert Medle iz podjetja Roletarstvo Medle pravi: “Treba je imeti dobro ekipo in prisluhniti trgu. Ni treba nekaj razvijati, nekih novih idej, ampak dejansko samo prisluhniti trgu in trg ti pove, kaj dejansko potrebuje in potem se orientiraš in poskušaš čim prej razvijati v tisto smer. Ogromno je treba delati s svojo ekipo, se pravi s sodelavci in jih ne zanemarjati.”

Namesto da

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav