Odločitve, ali ustanoviti novega letalskega prevoznika ali ne, še vedno ni

Morebitna ustanovitev novega letalskega prevoznika v izključni ali delni lasti države dva meseca po stečaju Adrie Airways še vedno ni odločena.


Medtem ko ideji o ustanovitvi novega letalskega prevoznika mnogi nasprotujejo, jo hrvaški analitik civilnega letalstva Alen Šćuric označuje kot potezo v strateškem interesu države. Kot je dejal, se čas sicer izteka. Foto: BoBo

Morebitna ustanovitev novega letalskega podjetja, v katerem bi bila država bodisi edini lastnik bodisi eden izmed družbenikov v sodelovanju s partnerjem iz panoge, je ena od možnosti, ki jo je za zagotavljanje povezljivosti Slovenije s svetom po stečaju Adrie omenjala vlada.

Na ministrstvih za finance in za gospodarstvo še vedno pričakujejo izračune Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) o smotrnosti morebitne ustanovitve novega prevoznika.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sicer po neuradnih informacijah pri tej ideji postaja vse bolj osamljen.

Iz letalskih krogov je slišati dvome o uresničljivosti tovrstnih načrtov. Pod vprašaj postavljajo predvsem sposobnost slovenskega nacionalnega

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav