Odstop generalnega direktorja GZS-ja Cantaruttija, vzrok so osebni razlogi

Generalni direktor GZS-ja Aleš Cantarutti je na današnji seji upravnega odbora zbornice podal nepreklicen odstop s funkcije. Predsednik GZS-ja Tibor Šimonka je za novo generalno direktorico predlagal Vesno Nahtigal.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Aleš Cantarutti bo mandat po dogovoru z vodstvom Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) končal 31. decembra. Za odstop se je odločil iz osebnih razlogov.

Cantarutti je bil pred leti že zaposlen na GZS-ju, in sicer v tamkajšnjem centru za mednarodno poslovanje, konec leta 2014 pa ga je tedanja vlada imenovala za državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu, kjer je ostal do junija 2021.

Kot so v sporočilu za javnost po seji navedli v GZS-ju, je bila zbornica v času Cantaruttijevega vodenja izjemno aktivna tako na področju splošne gospodarske in okoljske zakonodaje kot tudi socialnega dialoga. “Aktivno je bila vključena v oblikovanje zakonodajnih paketov za blažitev posledic epidemije, v zadnjem obdobju pa je bila in še vedno je intenzivno vpeta v pripravo ukrepov, ki naslavljajo energetsko draginjo,” so poudarili.

Predsednik GZS-ja Tibor

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav