Osnovna in razširjena košarica za približno štiri odstotke cenejša

Cene v osnovni košarici 15 skupin živil in v razširjeni košarici 28 skupin živil, popisane na 18. julij, so bile v povprečju za po okoli štiri odstotke nižje kot dva tedna prej. Najcenejša košarica je pri Sparu, najbolj se je pocenila kategorija jogurt.


 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Povprečna najcenejša vrednost košarice 15 živil je znašala 31,19 evra, kar je skoraj štiri odstotke manj kot v popisu 4. julija. Najcenejša je bil pri Sparu (30,50 evra), sledili so Tuš (30,81 evra) in Mercator (30,98 evra) ter Hofer (31,26 evra), Lidl (31,35 evra) in Eurospin (32,24 evra), je danes sporočilo ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Razlika med maksimalno in minimalno vrednostjo najcenejše košarice se je malenkost povišala, vendar je še vedno znašala manj kot dva evra (1,74 evra). V primerjavi z zadnjim popisom se je povišala za 0,12 evra.

V obdobju od zadnjega popisa prvega sklopa (27. marca) do četrtega popisa drugega sklopa (18. julija) se je povprečna cena znižala v devetih kategorijah, v štirih zvišala, ena kategorija pa je ostala nespremenjena.

Največje znižanje

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav