Osnutek PKP7: Dodatek upokojencem in družinam, temeljni dohodek za verske uslužbence

Po potrditvi šestega protikoronskega paketa ukrepov, vlada pripravlja osnutek sedmega. Tudi ta cilja na pomoč gospodarstvu, med predlogi naj bi bili tudi dodatki za upokojence in družine, verskim uslužbencem pa bi med epidemijo pripadal temeljni dohodek.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za zdaj je uradno znano le, da bo ministrstvo za zdravje prisluhnilo opozorilom zaposlenih v zdravstvenih in socialnih zavodih, ki v primeru okužbe z novim koronavirusom na delovnem mestu niso upravičeni do 100-odstotnega bolniškega nadomestila. V sedmem protikoronskem paketu ukrepov bo tako vključen predlog, da se z 80 na 100 odstotkov dvigne nadomestilo za zaposlene v zdravstvu, ki so se dokazano okužili na delovnem mestu.

Med ukrepi, ki so še v fazi usklajevanja, se sicer neuradno omenjajo tudi dodatki za upokojence, otroke in verske uslužbence. Med predlogi je po poročanju časnika Delo tudi prenehanje delovnega razmerja zaposlenim, starim najmanj 65 let z vsaj 40 leti pokojninske dobe, izvedba množičnega testiranja na novi koronavirus, hitrejša izplačila državnih pomoči podjetjem in likvidnostna pomoč.

Upokojencem do 300 evrov, dodatek tudi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav