OZS v novem interventnem zakonu želi dodatne ukrepe pomoči

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je na državni zbor naslovila predloge dodatnih ukrepov, ki bi jih bilo treba po njihovi oceni vključiti v novi interventni zakon za omilitev posledic epidemije covida-19.

Med temi so subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, pomoč samozaposlenim, znižanje DDV v gostinstvu ter kritje fiksnih stroškov. “Zadovoljni smo, da bo vlada krila delno izgubljeni dohodek v primeru karantene ali višje sile tudi samozaposlenim in družbenikom, kar je bil vseskozi naš predlog,” je vladni zakonski predlog komentiral predsednik OZS-ja Branko Meh.

Med ključnimi ukrepi za ohranitev delovnih mest sta ukrepa subvencioniranja čakanja na delo in skrajšanega polnega delovnega časa, so navedli. Številnim obrtnikom in podjetnikom namreč trenutna situacija predstavlja velik izziv, saj na eni strani ni dovolj naročil, da bi vsem delavcem omogočili delo, in so zato prisiljeni v odpuščanje. Na drugi strani se zavedajo, da je dober kader težko dobiti in da bodo delavce spet potrebovali, ko se bo situacija izboljšala, navajajo v OZS-ju.

V zakon je po mnenju zbornice potrebno vključiti tudi ukrep povračila mesečnega temeljnega dohodka vsaj do sredine leta 2022 za tiste zavezance, ki jim

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav