Pahor za viceguvernerko Banke Slovenije predlaga Tino Žumer

Predsednik republike Borut Pahor je predsedniku državnega zbora posredoval predlog za imenovanje viceguvernerke Banke Slovenije. Na to mesto predlaga Tino Žumer. V torek se bo kandidatka še predstavila javnosti, so sporočili iz predsednikovega urada.


 Foto: EPA
Foto: EPA

Predsednik Borut Pahor je po posvetu z vodji poslanskih skupin v DZ-ju v začetku marca sporočil, da bo za viceguvernerko Banke Slovenije predlagal Žumrovo, če bo po dodatnih neformalnih posvetih ugotovil, da uživa zadostno podporo.

Kandidatka izpolnjuje strokovne kriterije za opravljanje funkcije, iz dosedanjih pogovorov pa je mogoče tudi sklepati, da uživa potrebno podporo poslank in poslancev za izvolitev,” so sporočili iz njegovega urada.

Žumrova se bo sicer še pred odločanjem v državnem zboru predstavila javnosti na javni predstavitvi v predsedniški palači v torek. Kot so navedli v Pahorjevem uradu, javne predstavitve prispevajo k preglednosti in kakovosti postopkov izvolitve visokih državnih funkcionarjev ter krepijo zaupanje javnosti. Hkrati omogočajo, da se javnost s kandidatom spozna, še preden o

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav