Pergam za čimprejšnjo imenovanje članov ESS

V Konfederaciji sindikatov Slovenije Pergam pozivajo vlado k čimprejšnjemu imenovanju članov Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), s tem pa k vnovičnemu zagonu socialnega dialoga.

ESS bi moral biti po prepričanju Pergama tudi osrednje mesto za razpravo o ukrepih za blaženje posledic naraščajočih cen hrane, energije in drugih dobrin.

“V Konfederaciji sindikatov Slovenije Pergam pozdravljamo namero vlade, da sprejme ukrepe za blažitev posledic naraščajočih cen energentov, hrane, pa tudi drugih dobrin in storitev. Prepričani smo, da je rešitve treba iskati skupaj z vsemi deležniki, vključno s socialnimi partnerji, za kar bi bilo treba nemudoma obnoviti delovanje ESS-ja,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so opozorili, se tudi delavci spoprijemajo s pritiskom naraščajočih cen in tveganjem upada kupne moči, zato so tudi sami pripravili predloge ukrepov, za katere menijo, da bi jih vlada morala vključiti v svoj nabor.

Tako pozivajo k takojšnjemu izračunu minimalnih življenjskih stroškov in izredni uskladitvi višine minimalne plače. Prav tako se zavzemajo za spodbujanje kolektivnega dogovarjanja na vseh ravneh in dogovora o višjih plačah, tudi tistih, ki presegajo minimalno plačo, z

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav