Petrol naj bi imel zaradi nižjih cen energentov v Sloveniji in na Hrvaškem 145 milijonov evrov škode

Delničarji Petrola se bodo sešli na skupščini, da bi se seznanili s škodo zaradi regulacije cen energentov v Sloveniji in na Hrvaškem v letu 2022. Upravo pod vodstvom Nade Drobne Popović naj bi pozvali, da od vlade zahteva povračilo nastale škode.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zahtevo za sklic skupščine sta vložili družbi Vizija holding in Vizija holding ena, ki ju vodi poslovnež Dari Južna in ki imata skupaj v lasti 6,66 odstotka delnic Petrola. Kot opozarjata, je regulacija pomembno vplivala na poslovanje celotne skupine Petrol.

Po tem predlogu naj bi se delničarji na skupščini le seznanili s poročilom o nastali škodi zaradi regulacije cen energentov ter njenem vplivu na poslovanje in bonitetno oceno Petrola. A kot je v nasprotnem predlogu zapisalo Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD), pomeni nepovračilo nastale škode Petrolu nedopustno oškodovanje njegovih delničarjev.

Petrol trdi, kot je poročal Radio Slovenija, da ima iz tistega obdobja za približno 110 milijonov evrov škode, na Hrvaškem, ki je prav tako zamejila cene, ta znesek znaša 35 milijonov evrov.

Premier Robert Golob pa ni naklonjen povračilu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav