Petrol se pripravlja na zimske izzive. Oskrba gospodinjstev in podjetij naj bi ostala zanesljiva.

Petrol spremenjenim razmeram prilagaja tudi svojo logistiko. Zagotavljajo, da so na morebitno državno proizvodnjo elektrike s kurilnim oljem pozimi pripravljeni tako z vidika nabave goriva kot zmožnosti prevoza po železnici in cestah.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Od Petrola in tudi od drugih energetskih podjetij v državi se pričakuje, da smo čim bolje pripravljeni na zimo in poskušamo predvideti vse izzive, s katerimi bi se utegnili soočiti,” je v petek dejal član uprave Petrola, pristojen med drugim za energijo, logistiko in operativno poslovanje, Jože Bajuk.

Pripravljeni so na nudenje podpore državi v času energetske krize. Družba Geoplin, ki je v 75-odstotni lasti Petrola, je po njegovih besedah pripravljena na dobavo plina, Petrol temu sledi, imajo pa oblikovanih več scenarijev. Če bo država pozimi prisiljena elektriko zagotavljati tudi s proizvodnjo v plinskih blokih z uporabo kurilnega olja, je Petrol med drugim pripravljen na večjo dobavo goriva prek pristanišča v skladišče Sermin in na povečan prevoz tako po železnici kot z avtocisternami.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav