Pivovarna Laško Union konec novembra zaključuje proizvodnjo brezalkoholnih pijač v Ljubljani

Licenčna proizvodnja brezalkoholnih pijač blagovnih znamk Sola in Zala v Pivovarni Laško Union v Ljubljani se bliža koncu. Odpoved pogodb o zaposlitvi je zato prejelo 50 delavcev, gospodarski minister Han pa je izrazil razočaranje nad razvojem dogodkov.


Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Pivovarna Laško Union je januarja blagovni znamki pijač Sola in Zala prodala slovenski družbi Nika Bev, za katero stoji hrvaško podjetje Stanić Beverages. Skladno s pogodbo se bo konec novembra zaključila licenčna proizvodnja omenjenih brezalkoholnih pijač na ljubljanski lokaciji pivovarne. Pivovarna Laško Union ob sicer še naprej skrbela za njuno distribucijo v Sloveniji.

Odločitev o prodaji je vplivala tudi na zaposlene na področju oskrbne verige, ki so vezani na blagovni znamki Sola in Zala. Kot poudarjajo v pivovarni, so s tem povezana vprašanja obravnavali “z vso skrbnostjo in skladno s slovensko zakonodajo”. Ob tem so pojasnili, da so zaradi zaustavitve proizvodnje vročili odpovedi delovnega razmerja 50 zaposlenim, na ljubljanski lokaciji Pivovarne Laško Union pa po zaključku proizvodnje brezalkoholnih pijač ostaja zaposlenih okoli 170 delavcev.

Zaposlenim

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav