Počivalšek: Bistvo okrevanja turističnega ekosistema je zeleni in digitalni prehod

Bistvo okrevanja turističnega sektorja mora biti zeleni in digitalni prehod, vzpostaviti je treba tudi trajnostni in odporni turistični ekosistem, je po srečanju ministrov EU-ja za turizem dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.


 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Turistični sektor je od izbruha pandemije covida-19 doživel enega najhujših udarcev. S skupnimi močmi pa so bili sprejeti prvi nujni ukrepi za pomoč turistični industriji in potovalnemu sektorju ter sproščena čezmejna mobilnost, kar dokazuje, kako uspešni in močni smo, če sodelujemo, je na novinarski konferenci po srečanju dejal Počivalšek.

Kratkoročnim ukrepom za zaščito in oživitev sektorja morajo zdaj slediti dolgoročni ukrepi. Turistični ekosistem je treba transformirati na način, da bo bolj odporen, trajnosten, pripravljen na nove izzive trga ter na spremenjene vzorce vedenja turističnih potrošnikov,” je pojasnil.

Evropski ministri, pristojni za turizem, so se v razpravi osredotočili na pot v zeleno in digitalno preobrazbo evropskega turističnega ekosistema do leta 2030. “Z veseljem ugotavljam, da imamo enaka splošna stališča o potrebi po okrevanju turističnega ekosistema. Strinjamo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav