Počivalšek na Dunaju o izzivih gospodarstva

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je danes mudil na delovnem obisku na Dunaju. Z avstrijskimi ministri je govoril o možnostih nadaljnjega sodelovanja med državama, s slovenskimi gospodarstveniki na Dunaju pa o načrtih slovenske vlade.

Počivalšek se je srečal z avstrijsko ministrico za podnebje, okolje, energijo, mobilnost, inovacije in tehnologijo Leonore Gewessler ter ministrico za kmetijstvo, regije in turizem Elisabeth Köstinger. Spregovorili so o aktualnih izzivih. “Tesni stiki so še posebej v času težkih obdobij zelo pomembni,” so besede ministra povzeli na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ministrici je predstavil slovenski energetski in podnebni načrt ter cilje, ki si jih je Slovenija zadala glede rabe obnovljivih virov energije, zmanjšanja izpustov in izboljšanja energetske učinkovitosti, so navedli.

Z ministrico Köstinger pa je govoril predvsem o nadaljnjem sodelovanju na področju priprave skupnih turističnih produktov in skupnih promocijskih aktivnosti v tretjih državah ter na področju kulturnega turizma. Ministrico in avstrijske poslovneže je povabil na Slovensko turistično borzo SIW on Boutique Tour 2022, ki bo konec maja.

Počivalšek se

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav