Podeljene koncesije za boljši avtobusni javni promet

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je s štirimi izbranimi koncesionarji podpisalo pogodbe za izvajanje javne službe v linijskem prevozu potnikov, s čimer so po besedah ministra Bojana Kumra naredili pomemben korak k izboljšanju njegove kakovosti.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

“Koncesije so bile v skladu z evropsko zakonodajo oddane po konkurenčnem postopku. Slovenija je z njim poskušala nekajkrat, prvič leta 2010,” je ob podpisu pogodbe spomnil Kumer. Nazadnje je ministrstvo javni razpis objavilo na začetku leta, nanašal pa se je na celotno ozemlje Slovenije, razdeljeno na 12 koncesijskih sklopov.

Koncesijske pogodbe za obdobje petih let z možnostjo podaljšanja za tri leta je minister podpisal s štirimi izbranimi koncesionarji, in sicer podjetji Arriva, Avtobusni promet Murska Sobota, Javno podjetje Ljubljanski potniški promet in Nomago.

Nomago je bil izbran za izvajanje medkrajevnega avtobusnega potniškega prometa v savinjski, jugovzhodni, goriški, koroški, posavski, primorsko-notranjski in zasavski regiji. Podjetje Arriva bo izvajalo prevoze na področju gorenjske, podravske in obalno-kraške regije, Arriva in LPP sta izbrana

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav